Saturday, December 31, 2011

Tutorial rapatkan header


Assalamualaikum w.b.t
hari nie aku buat kongsikan cara bagaimana nak rapatkan header kat 
blog macam aku ni.
p/s:untuk pengguna design/ layout template sahaja sebab aku guna denim template

Mula-mula pergi kat Dashboard>Design/layout>Edit HTML  lepas tu tick dekat expand 
widget template
Kemudian  cari kod nie



           /* Header



kalau nak senang tekan Ctrl+F


Dah jumpa cari pulak


           border: 4px solid $headerBgColor; 


 ataupun tengok tulisan yang telah di highlight dangan warna kelabu kat bawah ni


Dah jumpa, ubahkan 4px tu kepada 0px,..
Preview dulu sebelum save takut tak jadi, selamat mencuba =)


p/s: maaf kalau ayat sukar difahami




know what u do,do what u want =)

1 comment:

qurratu.kushairi said...

Hai farah, timekasih datang belog kite ;)