Wednesday, February 1, 2012

Tutorial bulatkkan mata - Adobe Photoshop

Assalamualaikum w.b.t
apa khabar semua, memandangkan aku tengah bosan sangat hari ni
aku nak buat tutorial bagaimana nak bulatkan mata  ala-ala Heliza Helmi
(berangan kejab aku)


1. Mula - mula buka gambar kat Photoshop korang, aku guna gambar nie 
( gambar masa Pra U dulu)
p/s: bukan skandal aku ye,. =)


2. Lepas pergi kat Filter > Liquify
kalau nak senang tekan je Shift+Ctrl+X



3. Lepas dah klik Liquify tu, klik pulak kat Bloat Tool ( B )



4. Kemudian halakan cursor ke arah  mata seperti gambar dibawah ni 
dan saiz berus tu boleh dilaraskan mengikut kesesuaian gambar




6. Klik pada gambar tu sehingga mata tu jadi bulat sepert gambar dibawah ni


6. Lepas tu klik OK
7. Kemudian, save gambar tu,.aku biasa save dekat Save for Web and Device,. DONE



p/s : Maaf ya kalau ayat berterabur,. =)





know what u do,do what u want =)

9 comments: